Vattnet har släppts på i Dubai Canal

Dubai Canal sträckning

Det stora kanalprojektet i centrala Dubai går mot sitt slut. I slutet av november släpptes vattnet på i den sista delen av kanalen.
Bygget av den sista etappen (röda markeringarna på kartan ovan) har pågått i två år. Nu är det möjligt att hoppa på en färja i Dubai Creek, fortsätta genom Dubais finanscentrum, Safaparken och Jumeirah och ut i havet igen. Det innebär att centrala Dubai numera är beläget på en ö.
Kanalens bredd varierar mellan 80 och 120 meter och den korsas av ett antal nya broar för trafik, metro och gångtrafikanter. De största broarna ligger på Sheik Zayed Road och har hela åtta filer i vardera riktning. Från en av broarna rinner ett vattenfall ner i kanalen. Rörelsesensorer känner av när en båt passerar och då stängs vattenfallet tillfälligt av.
Längs med kanalen går en ny 3 kilometer lång strandpromenad med storslagna vyer över skyskraporna i centrala Dubai. Den nya vattenleden genom staden innebär också nya attraktiva områden för hotell, restauranger och lyxiga bostäder. Bland annat byggs ett nytt köpcentrum med plats för 300 butiker. Köpcentrat kommer att ha en stor trädgård på taket.
I samband med att bygget av kanalen påbörjades så stängdes populära badplatsen Jumeirah Beach Park. Parken har till stora delar byggts om, eftersom kanalen har sitt utlopp i havet där, och beräknas öppna igen under våren 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *