Shopping i Dubai

Shopping i Dubai

Gillar du att shoppa på semestern? Då ska du se till att ha gott om utrymme i resväskan när du åker till Dubai. Här har New York fått en ny utmanare om titeln ”Världens bästa shopping”.

Pruta på en billig märkeskopia på en het, myllrande marknad i Satwa. Eller köp det exklusiva originalet i en lyxig butik i Dubai Mall. Två helt olika världar – med bara en kort taxiresa emellan. Dubai lockar med shopping för alla smaker och plånböcker.

I Dubai finns världens största köpcenter, Dubai Mall, med över 1200 butiker och 200 restauranger. Det är så enormt stort att det är lätt att gå vilse. Föredrar du något mindre (men inte litet) så finns till exempel Mall of The Emirates, Deira city centre, Ibn Battuta Mall eller Souk Al Bahar, som har en lite annan framtoning, eller superlyxiga Wafi city. Generellt kan man säga att prisnåverna på de stora galleriorna är ungefär som i Sverige – men utbudet är desto större.

Dubais invånare tillbringar en stor del av sin fritid i dessa luftkonditionerade kolosser. Köpcentren är mötesplatsen där många träffas och umgås, äter, handlar och roar sig.

I de gamla soukerna i Bur Dubai och Deira pågår en helt annan typ av handel. Här får man stå ut med hettan, men får i gengäld uppleva handel som den pågått i många decennier. Utbudet av guld, kryddor, kläder, elektronik och märkeskopior är stort.

Här får du också räkna med att många ropar, rycker och sliter i dig och vill ha in dig i just deras butik. Visar du intresse tar de dig med till en lokal runt hörnet, kanske upp i en lägenhet, där de har sitt lager.

Dubais 5 största shoppingcenter

Här är Dubais största gallerior, med det ungefärliga antalet butiker inom parentes.

  1. Dubai Mall (1200)
  2. Mall of the Emirates (450)
  3. Deira City Centre (375)
  4. Ibn Battuta Mall (275)
  5. WAFI city (200)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *