Hotell och boende i Dubai

Hotell i Dubai

I Dubai finns några av de lyxigaste hotellen i världen. Och smakar det så kostar det. Men det går att hitta hotell och annat boende som passar även normaltjocka svenska plånböcker.

Hotell

Hotellen i Dubai slår det mesta. Vill du bo riktigt lyxigt är det hit du ska resa. I Dubai finns världens enda sjustjärniga hotell, Burj al Arab, med en service som lär vara svår att överträffa. Hittar du ett bra erbjudande kan du komma undan med 10 000 kronor för en natt på Burj-Al-Arab. Då kan du ta helikoptern direkt till landningsplattan på nästan 300 meters höjd. Plattan fungerar också som tennisplan (!).

Burj Al Arab

Men det finns många hotell som är bra till förhållandevis rimliga priser. De flesta billiga hotell ligger i området Bur Dubai, som är Dubais gamla stadskärna. Kan du tänka dig att bo lite utanför Dubai så finns också möjlighet att bo billigare i grannemiratet Sharjah.

Följ länkarna nedan så hittar du något som passar dig.

Hotell i Dubai efter stadsdel

Jumeirah Strandnära läge i centrala Dubai
Bur Dubai Gamla stadskärnan, här är priserna på boende ofta lite lägre
Centrala Dubai Bo centralt i den moderna stadskärnan, nära Dubai Mall

Hotell i Dubai efter klass

5-stjärnigt Superlyx, 5 stjärnor *****
4-stjärnigt Hög standard, 4 stjärnor ****
Mellanklass Hotell med tre stjärnor ***
Budgethotell Billigt och bra, fyndläge!

Hostel/vandrarhem

Söker du ett billigare boende så finns flera vandrarhem, så kallade hostels. Enkelt, men helt ok boende i de flesta fall. Läget är inte alltid det allra bästa, men taxi och metro är billigt.

Här hittar du vandrarhem/hostels i Dubai
Hostelworld
Hostels.com
Hostelling international

Bo privat

Är du lite äventyrligt lagd och gilla att möta nya människor och kulturer? Då finns möjlighet att bo helt gratis genom så kallad couchsurfing. Du får låna en soffa eller säng hemma hos någon som bor i Dubai. I gengäld får du ställa en säng/soffa till förfogande hemma hos dig.
Coachsurfing är ju inte bara billigast tänkbara sätt att bo – det är också en ypperlig möjlighet att komma lite närmare människorna i Dubai och lära känna staden.
Här hittar du sängar/soffor i Dubai (du måste vara medlem på Facebook)