Al Barsha och Nya Dubai

Al Barsha

Stadsdelen Al Barsha är en modern del av Dubai. Tillsammans med stadsdelarna Media city, Knowledge village och Al Sufoh bildar Al Barsha det som brukar kallas för Nya Dubai.

Det här området var nästan obebyggt för bara tio år sedan. Sedan dess har byggnad efter byggnad skjutit i höjden och bildar nu en imponerande skyline med flera skyskrapor som är närmare 400 meter höga. Det finns fortfarande gott om byggkranar i området som fortsätter att växa.

I området ligger många hotell och det enorma köpcentrat Mall of the Emirates med egen skidbacke. Dubai Marina och hotellkomplexet Jumeirah Beach Residence, med populära stränder och gågatan The Walk räknas också till nya Dubai, liksom den jättelika konstgjorda ön The Palm Jumeirah.

The Palm byggdes för att öka Dubais kuststräcka. Den nästan två kilometer långa ”stammen” skjuter ut i havet och har åtta ”palmblad” på varje sida, allt är byggt av över en miljard kubikmeter sand som muddrats upp från havsbottnen. Bebyggelsen på The Palm består mest av exklusiva villor och hotell. Längst ut ligger det exklusiva hotellet Atlantis The Palm Jumeirah och äventyrsbadet Aquaventure.

KARTA – Al Barsha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *