Dubai Marina

Dubai Marina

Dubai Marina är ett lyxigt hamn- och bostadsområde i Jumeirah, nära the Walk och Jumeirah Beach residence. Här finns också många hotell, restauranger och shoppingcentret Marina Mall.

Dubai Marina är byggt kring ett konstgjort vattensystem som kantas av strandpromenader. Går man runt hela marinan via de omgivande broarna så blir det en rejäl promenad på cirka 8 kilometer, så välj ett par bekväma skor. Och glöm inte kameran, om du vill fånga de glimmande skyskraporna som speglar sig i vattnet på bild.

Dubai Marina
Det finns promenadvägar längs hela vattensystemet i Dubai Marina.

Längs vattnet ligger små butiker och många restauranger och kaféer med uteserveringar. Några av restaurangerna i området håller högsta internationella klass.

Uteserveringar, Dubai Marina
Slå dig ner på någon av uteserveringarna och njut av livet.

Det finns också en station där man kan hoppa på en Dhow (båt i gammal arabisk stil) och åka med på en tur runt i marinan. Den som vill ta en längre tur kan välja en kryssning som fortsätter ut på havet längs Jumeirah-stranden, upp i flodkröken The Creek, som ligger mellan Bur Dubai och Deira. Varför inte boka in dig på en kvällsbuffé på någon av båtarna?

Dubai Marina
Marinan är som vackrast när solen är på väg ner.

För Dubais invånare är Dubai Marina i första hand ett lyxigt bostadsområde. I skyskraporna som omger vattensystemet bor cirka 25.000 personer. Två av skraporna är de högsta bostadshusen i världen, Princess tower (413 meter högt) och 23 Marina (395 meter). Det finns även många hotell i området.

Skyskrapor i Dubai Marina
Cayan tower (i mitten i bilden) är världens högsta skruvade skyskrapa, 308 meter hög. Jämför med en annan byggnad som skruvar sig mot himlen, Turning torso i Malmö, som är 191 meter hög.

Marina Mall shopping
Dubai Marina har (förstås) också ett eget shoppingcenter, Marina Mall, med ca 120 butiker och restauranger.
Kväll i Dubai Marina
Skyskraporna blänker i solens sista strålar för dagen.
Dhow middagskryssning
När mörkret lagt sig börjar de traditionella båtarna – dhows – att trafikera marinan. De är utsmyckade med belysning i olika färger och lyser som julgranar. På många av båtarna serveras middag och det finns turer i olika prisklasser, beroende på hur långt man vill åka och hur lyxigt man vill äta.

KARTA – Dubai Marina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *