Boxpark – nytt trendigt shoppingområde

Boxpark shopping i Dubai

Är du trött på att gå vilse i enorma shoppingcenter och söker efter något coolare, mer urbant? Då är kanske Dubais nya trendiga Boxpark något för dig.

Boxpark är uppbyggt av bland annat 200 uttjänta lastcontainrar, som bildar ett trendigt område med industrikänsla där man träffas för att shoppa, äta och umgås. Containrarna har placerats på alla möjliga olika sätt, byggts ihop och målats i starka färger. Kvällstid är hela området stämningsfullt belyst.

Restauranger, Boxpark
I Boxpark finns ett 20-tal restauranger, alla med sin unika inriktning.

I Boxpark finns cirka 15 butiker och ett 20-tal restauranger och kaféer, alltså långt ifrån de mängder som Dubais stora shoppinggallerior erbjuder. Men det som finns i Boxpark är utvalt med omsorg. Målet är att passa en yngre, hippare och urbant modemedveten publik. Bland butikerna finns Adidas, Nike, Marimekko, OnePiece, Swatch, Typo och Urbanist. Bland restauranger och kaféer finns Starbucks, Big Smoke Burger, Le Tresor, Yamaha Café och Operation: Falafel. De flesta restauranger och kaféer har uteserveringar.

Marimekko Boxpark
Finska Marimekko har butik med café i Boxpark.
Boxpark, Dubai
Boxpark ligger längs Al Wasl road.

I Boxpark finns även biografen Roxy Boutique Cinema, som utlovar en bioupplevelse utöver det vanliga med italienska läderfåtöljer och ljud/bild i toppklass.

Fakta om Boxpark

Antal butiker: ca 15
Restauranger: ca 20
Ligger: Al Wasl Road, Jumeirah
Öppnade: 2015
Närmsta Metro-station: Business Bay (men det är en dryg km från stationen till Boxpark)
Läs mer om Boxpark

KARTA – Boxpark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *