The Dubai Fountain

Dubai fountains

The Dubai Fountain är världens största fontänshow. Som mest når de dansande kaskaderna av vatten 150 meter upp i luften.

Det ska sägas direkt: fontänshowen är en av Dubais allra mest populära sevärdheter. Det är alltid trångt runt den konstgjorda sjön när det imponerande skådespelet drar igång. Men det gör inte showen mindre värd att se, var ute i god tid bara.

The Dubai Fountain ligger vid Burj Khalifa Lake, intill Dubai Mall vid Lower Ground Waterfront Promenade. Enklast når man fontänerna från Dubai Mall, det är skyltat inne i gallerian.

Showen visas ett tiotal gånger varje dag. Två gånger på dagtid, klockan 13 och 13.30, utom på fredagar, då båda showena är en halvtimme senare, klockan 13.30 och 14.00. Kvällstid från klockan 18 är det show var 30:e minut alla dagar. OBS! Undantag förekommer under helgdagar och liknande.

Häftigast är det kvällstid, då de belysta kaskaderna bildar ett gigantisk vattenfyrverkeri som sträcker sig mot himlen framför ett blinkande Burj Khalifa. Showerna varierar i längd och utförande. De är koordinerade med musiken och det spelas flera olika musikstycken, bland annat arabisk dansmusik och Andrea Bocellis Con te partiro.

Fakta om The Dubai Fountain

Vad: Världens största koreograferade fontänshow
Var: Utanför Dubai Mall, vid foten av Burj Khalifa
När: Se texten ovan
Fontänens längd: 275 meter (två cirkelbågar och sex cirklar)
Höjd på kaskaderna: 150 meter
Belysning: 6600 strålkastare (enligt arrangörerna bildar de den starkast lysande punkten på jorden.) Tillverkare: WET Design, USA, som även ligger bakom de berömda fontänerna i Las Vegas
Byggkostnad: 1,6 miljarder (!) kronor

One thought on “The Dubai Fountain

  1. Pampigt och bra synkat till musiken, men kort!. Kör de inte mer än en låt? Stannade inte kvar så jag vet inte om de körde samma låt halvtimmen senare eller om de varierar låten under kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *