Aquaventure – Dubais största vattenpark

Aquaventure, Atlantis

Aquaventure är en dröm för alla som älskar häftiga vattenrutschbanor och andra badäventyr. Vill du ta det lite lugnare kan du lägga dig på en solsäng på den tillhörande stranden, längst ut på The Palm, och njuta av en förstklassig vy över Dubais skyline. 

Vattenparken Aquaventure har ett spektakulärt läge intill det stora lyxhotellet Atlantis, längst ut på den konstgjorda halvön The Palm. Att åka monorail hit är en upplevelse i sig (se film längst ner på sidan), sista biten går på en smal räls över vattnet. Det går också att ta sig till Aquaventure med buss eller taxi, då går sista biten av resan genom en tunnel under havsytan.

Lyxhotellet Atlantis The Palm
Superlyxiga hotellet Atlantis The Palm.

Aquaventure är Dubais största vattenpark. Den breder ut sig på en 17 hektar stor yta och lockar med ett 20-tal olika vattenrutschbanor, bassänger, vågpooler och ett lek- och plaskland med klätterställningar, vattenkanoner och repbroar för de minsta barnen.

Aquaventure äventyrsbad
Aquaventure breder ut sig över ett stort område, på bilden ser man de två tornen som många av attraktionerna utgår ifrån.

Det 30 meter höga tornet Ziggurat, byggt i mesopotamsk stil, är startpunkten för flera av parkens vattenrutschbanor. Härifrån kan du ta The Leap of Faith, parkens tuffaste attraktion där man kastar sig ut för en brant vattenrutschbana som slutar i ett genomskinligt plaströr i en bassäng fylld av hajar och rockor.

Åk gummiring på forsar
Den 1,5 kilometer långa floden som slingrar sig runt området innehåller flera mindre forsar. Floden fungerar som en transportled där man kan flyta på en gummiring mellan de olika attraktionerna i äventyrsbadet.

Vill man ta det lugnare kan man hoppa upp på en gummiring (finns för en eller två personer) och flyta runt i den 1,5 kilometer långa floden med forsar, vågor och vattenfall. Floden går runt hela området och fungerar även som ett transportsystem för att ta sig mellan de olika attraktionerna.

Vattenrutschbanor, Atlantis
Vattenrutschbanorna har varierande tuffhetsgrad.

Är man inte så äventyrligt lagd kan man bara ta det lugnt på en solsäng vid någon av poolerna eller på den 700 meter lång stranden, med vajande palmer och en fantastisk vy över Dubais skyskrapor i fjärran.

Utsikt över Dubais Skyline från The Palm
Från stranden kan man beundra Dubais ständigt växande skyline. Till höger i bild syns den smala bron som monorailtågen kör på.
Boka biljetter till Aquaventure (annons)

Aquaventure är ett stort vattenland men räkna med att det alltid är mycket folk och stundtals långa köer till de populäraste attraktionerna. Säkerheten har hög prioritet och det finns mycket gott om badvakter som håller uppsikt över området. Det finns flera restauranger på området. Det är inte tillåtet att ta med egen mat och dryck.

Äventyrsbad, Aquaventure Atlantis
Äventyrsbadet ligger i ett stort och mycket välskött parkområde.

Inträde till Aquaventure, en dag för en familj med två vuxna och två barn, kostar cirka 2500 kronor. Då ingår en hamburgermåltid, förvaringsskåp och fria handdukar. Hotellgäster på Atlantis the Palm har fritt inträde till Aquaventure.

Vattenrutschbanor, Aquaventure Dubai
I många av Aquaventure rutschbanor åker man på stora gummiringar, de största har plats för sex personer.
Atlantis Aquaventure, The Palm Dubai
Har man trötta fötter kan man lifta med någon av ”golfbilarna” som kör besökarna runt på området.

Fakta om Aquaventure

 • En imponerande vattenpark Aquaventure ligger längst ut på The Palm Jumeirah och breder ut sig på ett 17 hektar stor område. I Aquaventures anläggningar flyter 18 miljoner liter vatten.
 • Följ strömmen På Aquaventure finns en 2,3 kilometer lång sammanhängande vattenväg, där man kan flyta runt genom hela området på en gummiring. Hela resan tar ca 45 minuter och man passerar flera forsar och poler. På vissa ställen kan man ta en avstickare genom en kort vattenrutschbana.
 • Strand med utsikt Om du tröttnar på pooler och rutschbanor och vill känna sand mellan tårna så har Aquaventure en 700 meter lång sandstrand. Slå dig ner i en solstol och njut av en fantastiskt vy över Dubais skyline.
 • Flyg högt Atlantean Flyer är namnet på en zipline som man kan åka över Aquaventure. Det är mellanösterns längsta zipline, 500 meter lång.
 • Priser
  1,2 meter och uppåt: 289 AED
  Under 1,2 meter: 235 AED
  Barn under två år går in gratis (visa pass)
  Att hyra handduk kostar från 45 AED och skåpen kostar 45-75 AED beroende på storlek. Kombo handduk + litet skåp 75 AED.
  Prisuppgifter från januari 2019.
 • På Aquaventures hemsida finns mer information
 • Boka biljetter till Aquaventure (annons)

Videoklipp
Häng med i monorailen till Aquaventure och Atlantis i den här hyperlapse-filmen.

Dolphin bay och The lost chambers Aquarium

I anslutning till Aquaventure ligger Dolphin Bay och det stora akvariumet The lost chambers. Dolphin bay är ett stort område med delfiner, man kan se delfinerna på håll från Aquavanture. Det finns möjlighet att simma med dem mot en extra avgift. Intill till Dolhphin bay ligger även Sea Lion Point, där man kan titta på sjölejon.

The lost chambers är ett stort akvarium, med ett tema byggt kring ruinerna av det sjunkna Atlantis. I undervattenstunnlarna i denna försvunna civilisation får du se hajar, rockor, sjöhästar, pirajor och hundratals andra arter av havslevande djur.

Det går att köpa kombinationsbiljetter med inträde till Aquaventure och The lost chambers, då sparar man en slant om man tänkt besöka båda.

Dolphin bay
Dolphin bay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *