Bur Dubai

Bur Dubai

Det livliga Bur Dubai är en av Dubais äldsta stadsdelar. Här känner man historiens vingslag i de restaurerade kvarteren Shindaga och Bastakiya och souken med sina träarkader. Bur Dubai har också en modern del med många hotell.

Trafiken är intensiv längs gatorna. I soukerna pågår kommersen och det många som rycker i förbipasserande turister för att sälja klockor, elektronik, kläder, smycken och leksaker. De flesta av försäljarna tar dock ett nej och upplevs inte som särskilt jobbiga. Varorna är oftast kopior av kända märken, men priserna är lägre än på många andra ställen om du prutar bra.

Shopping, Bur Dubai
I Bur Dubai finns finns chansen att fynda allt från kläder och husgeråd till leksaker och elektronik till riktigt låga priser.

Ett kvällsbesök i området vid Dubai creek (Dubaiviken) är ett måste för alla Dubairesenärer. Dhowerna stävar långsamt fram längs den flodliknande creeken.

Dhow, Dubai Creek
På kvällen lyser lamporna på alla dhows upp det svarta vattnet i Dubai Creek.
Abra, Dubai Creek
Vill du åka över till Deira-sidan av The Creek så är det bara att hoppa på en abra (traditionell träbåt som fungerar som vattentaxi). Båten avgår när den är full och överfarten går på fem minuter. Du betalar bara en dirham per person (cirka 2:50 kr).

I området vid creeken ligger många av Dubais historiska sevärdheter, som Dubai Museum, kvarteren Shindaga och Bastikiya och Sheikh Saeed’s House. Dubai Museum är inrymt i fortet Al-Fahidi, en av Dubais äldsta byggnader.

Men Bur Dubai är stort och har många skepnader. I området kring köpcentret Burjuman och längs metron är det mesta nybyggt. Här ligger många hotell och tempot är lugnare än vid floden.

Metro, Bur Dubai
Metrons gröna linje stannar till på ett par ställen i Bur Dubai. Den här stationen heter Al Fahidi.

Bur Dubai är ett av de områden i Dubai där man bor allra billigast. Här finns hotell i många olika prisklasser, allt från riktigt lyxiga till lite enklare hotell med helt okej standard och en liten pool på taket.

KARTA – Bur Dubai

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *