Ibn Battuta Mall

Ibn Battuta Mall, Dubai

Ibn Battuta mall är Dubais tredje största shoppingcenter. Det skiljer sig på flera sätt från de andra jättegalleriorna i staden.

Ibn Battuta Mall har cirka 280 butiker och ett 60-tal caféer och restauranger att erbjuda sina shoppingsugna besökare. Det har fått sitt namn från en arabisk upptäcktsresande som levde under 1300-talet. Hans resor har inspirerat till det unika upplägget i Ibn Battuta mall. Shoppingcentret är nämligen indelat i sex olika teman (courts) efter länder och områden som Battuta besökte: Kina, Indien, Persien, Andalusien, Egypten och Tunisien.

Varje court bär stark prägel av den delen av världen i form av arkitektur och vackra interiörer. I Indien får man till exempel en känsla av Taj Mahal och i Tunisien är miljön en myllrande souk. Informationsskyltar berättar om platserna och Battutas äventyr.

Ibn Battuta Mall ligger i södra delen av Dubai och har en egen station på den röda metro-linjen. Bor man i Dubai Marina eller JBR-området så är Ibn Battuta det klart närmaste större köpcentrat (Marina Mall är mycket mindre), bara 10 minuter bort med metron (2 eller 3 stationer). Från metron är det knappt 100 meter meter till ingången, där man åker upp för en rulltrappa och passerar genom en foodcourt innan man kommer till butikerna.

Ibn Battuta är, till skillnad från de flesta andra stora köpcenter i Dubai, byggt i ett våningsplan (undantaget nyss nämnda foodcourt och några enstaka butiker i anslutning till foodcourten). Även detta köpcenter går att villa bort sig i, men det är lite mer överskådligt och lättare att hitta i än i de allra största. Det finns också några väldigt tydliga riktmärken som är lätta att ta sikte på, som till exempel en jättemodell av en kinesisk djonk (ett fartyg) i den kinesiska courten. Eller den gigantiska klockan i form av en elefant, som finns i den indiska courten.

Har man besökt Dubai Mall och Mall of the Emirates så lägger man snart märke till en sak till som skiljer i Ibn Battuta Mall: besökarna. Här är inte alls så många västerländska turister. Bara det kan göra Ibn Battuta värt ett besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *