Downtown Dubai

Downtown Dubai skyline

Downtown finns den välkända silhuetten av Dubai med alla skyskrapor längs Sheikh Zayed Road, en arkitektlekstuga som saknar motstycke i världen.

Arkitekternas kamp för att överträffa varandra, och närmast obegränsade ekonomiska resurser, har resulterat i många häpnadsväckande byggnader i denna supermoderna del av Dubai.

Kungen av alla skyskrapor är, än så länge, Burj Khalifa. Världens högsta byggnad, som sträcker sig 828 meter upp i luften och markerar Dubais mittpunkt.

Intill Burj Khalifa ligger en annan av downtowns största och mest besökta byggnader – Dubai Mall. Med över 1200 butiker är det världens största shoppinggalleria och en av stans största mötesplatser. Fontänerna utanför är en av Dubais allra största turistattraktioner.

Du tar dig enkelt hit med metrons blå linje. Gå av på stationen Dubai Mall så är du vid foten av Burj Khalifa. Fortsätt över den långa inglasade gångbron för att komma in i Dubai Mall. Det tar ca 5-10 minuter att gå till Dubai Mall från Metro-stationen, men det finns rullband på golvet som hjälper till att öka på hastigheten en del.

Det finns gott om hotell i centrala Dubai om du vill bo nära shopping och attraktioner. Du kan till och med bo i Burj Khalifa om du vill, på lyxiga hotellet The Address.

KARTA – Downtown

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *