Ökensafari i Dubai

Ökensafari, Dubai

Åk på ökensafari, desert safari, och upplev Dubais böljande sanddyner i en fyrhjulsdriven jeep. Detta är en fartfylld och mycket populär utflykt, som faktiskt är ganska prisvärd när både buffé och underhållning ingår.

Sand, sand, sand. Dubai består till 95 procent av sand, och det måste förstås upplevas när du är där. Häng med på en fartfylld kvällsutflykt (finns även morgonutfykter) och se de storslagna vyerna när solen går ner i öknen. Ökenutflykterna avslutas ofta med grillbuffé och underhållning.

Ökensafari, Dubai
Strax utanför Dubai finns flera leder genom ökenlandskapet. Hit går färden, efter att man hämtats på sitt hotell i en fyrhjulsdriven jeep.
Fyrhjulsdrivna jeepar
Ökenturerna är mycket populära. Under högsäsong rör sig hundratals fyrhjulsdrivna jeepar med turister genom området varje dag.
Licens för ökensafari
Förarna är specialutbildade och har licens för att få köra desert safari. Innan de kör ut bland sanddynerna sänker de lufttrycket i däcken för att få bättre grepp i den lösa sanden.
Dune bashing
Färden på sanddynerna är fantastiskt kul men ganska omskakande. Gillar man en bra bergodalbana så älskar man dunebashing, som det kallas. Men arrangörerna avråder gravida och personer med vissa hälsoproblem från att åka med.
Ökensafari
Bland sanddynerna ser man många grupper av turister som stannat för att ge sig ut i sanden och ta bilder av solnedgången.
Ökensanden är fin som mjöl
Ju längre man kommer från kusten desto rödare och mer gyllene blir sanden, som är fin som mjöl.
Solnedgång i öknen
Åker man en eftermiddagstur så får man vara med när solen färgar himlen röd och sjunker ner bakom sanddynerna.
Camp i öknen
Turen avslutas med ett besök på någon av de camps som finns i öknen utanför Dubai. Där har man möjlighet att rida kamel och på vissa även hyra fyrhjuling eller åka snowboard nerför en sanddyn.
Arabisk magdans
Kvällen avslutas med grillbuffé och traditionell arabisk magdans under en magisk stjärnhimmel.
Här kan du boka din ökensafari (annons):

Fakta om ökensafari

Det finns massor av företag som arrangerar ökensafaris i Dubai. Boka i god tid om du vill vara säker på att få åka på den ökentur du vill. De flesta av turerna går till ett område i Dubais grannemirat Sharjah. Förarna som kör dune bashing är specialutbildade och mycket skickliga. De flesta turer är ca 5-6 timmar långa, men det finns även tvådagarsturer med övernattning.

Tips

Ta på dig vanliga skor, typ gympadojor, på ökenturen. I den mjuka sanden är det jobbigt att gå i flip-flops, det skvätter sand åt alla håll.

2 thoughts on “Ökensafari i Dubai

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *