7 populära nöjesparker i Dubai

Lekområde för små barn, Wild Wadi

Nöjesparkerna har dykt upp som svampar ur Dubais sand de senaste åren. Det har som vanligt inte sparats på krutet, i många fall är parkerna större och mer påkostade än sina motsvarigheter på andra håll i världen.
Det finns betydligt fler än 7 populära nöjesparker i Dubai. Utbudet är mycket varierande, med allt från lugna temaparker för barnfamiljer till tuffa, fartfyllda åkattraktioner för de mest våghalsiga.

Parkerna vi listar här är några av de som lockar flest besökare varje år.

Legoland Dubai

Legoland Dubai öppnade 2016 och blev då världens 7:e Legoland, det första i mellanöstern. Konceptet är väl beprövat. Över 20 miljoner legobitar har använts för att skapa miniatyrer av mer än 15 000 kända byggnader och platser.

På Legoland Dubai finns mer än 40 åkattraktioner. Nöjesparken är indelad i sex delar: Factory, Lego City, Imagination, Kingdoms, Adventure och Miniland. Miniland ligger inomhus i en stor luftkonditionerad kupol, för att det inte ska bli outhärdligt för besökarna under sommaren. Där kan man bland annat se flera av Förenade Arabemiratens mest spektakulära byggnader i verklighetstrogna Lego-versioner. På området finns också ett tiotal restauranger, kaféer och glassbarer samt flera butiker.

Unikt för Dubai är att Legoland har en stor vattenpark med över 20 vattenrutschbanor och attraktioner. Det går att köpa kombinationsbiljett eller biljett till vanliga Legoland/vattenparken var för sig. Legoland är en del av nya enorma nöjesområdet Dubai Parks & Resorts.
Passar främst: Familjer med barn i åldern 2-12 år.

IMG Worlds of Adventure

IMG Worlds of Adventure är en gigantisk, luftkonditionerad inomhuspark. Världens största till och med. I fyra olika äventyrszoner får besökarna möta superhjältar från Marvel, dinosaurier i Lost Valley, karaktärer från Cartoon Network och utforska det hemsökta hotellet i IMG Boulevard. Den femte zonen är jättebiografen Novo Cinemas. I zonerna finns åkattraktioner och aktiviteter av varierande tuffhetsgrad, samt även butiker och restauranger.

Motiongate

I Motiongate får du uppleva Hollywoods magi. Denna nöjespark med filmtema samlar tre av Hollywoods främsta filmstudios: Columbia Pictures, Dreamworks Animation och Lionsgate. Parken har ”& Action” som sin slogan och erbjuder över 40 åkattraktioner i varierande tuffhetsgrad. Besökarna möts av karaktärer från filmer som Shrek, Kung Fu Panda, Hotell Transylvanien, Underworld, Ghostbusters och inte minst smurfarna, som har en egen by i parken. Motiongate ligger i Dubai Parks & Resorts.

Bollywood Parks

Bollywood Parks är världens första temapark helt tillägnad allt som har med Mumbais legendariska filmindustri att göra. Besökarna, som var hela 1,4 miljoner under första halvåret 2018, bjuds på en upplevelse olik allt annat (enligt arrangörerna själva) med underhållning som shower och liveframträdanden kombinerat med åkattraktioner med Bollywood-tema. Utöver det finns såklart också souvenirbutiker, kaféer och restauranger. Även Bollywood Parks är en del av Dubai Parks & Resorts.

Kidzania

Den 7000 kvadratmeter stora nöjesparken Kidzania ligger inomhus i köpcentrat Dubai Mall. Kidzania är en kedja av nöjesparker som finns i många länder över hela världen och de har ett speciellt koncept. Med mottot Man lär sig bättre om det är roligt får barn och ungdomar i åldrarna 4-16 år prova på ett 60-tal yrkesroller inom områden som hälsa/sjukvård, industri, utbildning, media, hotell/restaurang, transporter, kultur med mera.
Parkerna är byggda som interaktiva städer med allt som hör till. Målet är att utveckla barnens sociala färdigheter och förmågor som att fatta beslut, samarbeta med andra och vara kreativa.

Aquaventure

Vattenparken Aquaventure
Vattenparken Aquaventure

Dubais största vattenpark Aquaventure är drömmen för alla som älskar att släppa loss i rutschbanor och andra fartfyllda vattenaktiviteter. Aquaventure ligger längst ut på The Palm Jumeirah intill lyxhotellet Atlantis. Den som vill ta en paus från alla aktiviteter, kan lägga sig på en av solsängarna på den tillhörande stranden och njuta av Dubais skyline. Här ser du ett bildreportage från Aquaventure.

Wild Wadi Water Park

Surfsimulator, Wild Wadi
På Wild wadi finns en stor vågpool, flera olika vatterutschbanor och två avancerade surfsimulatorer.

Wild Wadi Water Park är en stor och mycket populär vattenpark med mängder av vattenrutschbanor som passar hela familjen, från de minsta till de våghalsigaste. Här kan du till och med flyta i uppförsbackar (!) i de forsande vattenkanalerna som sammanbinder hela området. Wild Wadi ligger i Jumeirahområdet, intill hotellet Burj Al Arab. Här ser du ett bildreportage från Wild Wadi.

Och fler nöjesparker är kanske på gång…

20th Century Fox World, baserad på det kända filmbolagets succé, är planerad att öppna 2020 men för tillfället är arbetet med parken pausat. Six Flags Dubai har börjat byggas i DubaiLand och ursprungsplanen var att öppna andra halvåret 2019. På grund av ekonomiska svårigheter har dock arbetet avstannat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *