Resa till Dubai

Jumeirah open beach

Vill du resa till sol och värme vintertid så ligger Dubai bara 7 timmar bort med direktflyg från Stockholm. Ett solsäkrare resmål är svårt att hitta och staden lockar dessutom med fina stränder, spektakulära sevärdheter, mat från världens alla hörn och lyx i överflöd. 

På bara ett 20-tal år har Dubai förvandlats från en typisk arabisk fiskeby till en världsmetropol med starka västerländska influenser. Ambitionen har hela tiden varit att överträffa alla andra städer i världen. Wow-faktorn är extremt hög.

Åk dit och låt dig förundras över alla fantastiska byggnader och det enorma utbudet av shopping, nöje och restauranger. Glöm inte att koppla av och njuta av ökenklimatet. Paraplyet kan du lämna hemma.

Charter

Dubai har snabbt blivit ett populärt resmål och idag har bland annat Sembo, Ving, Solresor och Fritidsresor charter dit. Flera av de hotell som erbjuds ligger dock i grannemiraten Sharjah, Ras al Khaimah och Abu Dhabi. Det innebär att det blir en ganska lång resa in till centrala Dubai, där många av de största sevärdheterna finns.

Reguljärflyg

Det finns många flygbolag som flyger till Dubai, med eller utan byte på vägen. De allra flesta flygbolag flyger till Dubai International Airport, som ligger centralt i Dubai med kort transfer till de flesta hotell.

Exempel är:
Etihad
Turkish airlines
Norwegian
Emirates

På motsatt sida av Dubai ligger den nya flygplatsen Al Maktoum International Airport, som har börjat trafikeras. Den här flygplatsen är dock inte färdig, den beräknas vara fullt utbyggd år 2020 med en kapacitet på 200 miljoner passagerare/år. Då är det med god marginal världens största flygplats, såklart. Det är ju Dubai. Söker du även boende i Dubai så läs mer här.

Här ligger Dubai:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *