Ökensafari med dunebashing

Ökensafari, Dubai

Är du i Dubai får du inte missa ett spännande ökenäventyr. Boka en ökensafari och upplev de böljande sanddynerna i en fyrhjulsdriven jeep, samtidigt som solen färgar himlen röd.

Sand, sand, sand. Dubai och de andra emiraten i Förenade Arabemiraten består till 95 procent av sand. Häng med på en utflykt i det torra, karga ökenlandskapet några mil utanför centrala Dubai.

Ökensafari, Dubai
I Sharjah, strax utanför Dubai, finns flera leder genom ökenlandskapet. Hit går färden, efter att man hämtats på sitt hotell i en fyrhjulsdriven jeep.
Fyrhjulsdrivna jeepar
Under högsäsong rör sig hundratals fyrhjulsdrivna jeepar med turister genom området varje dag.
Licens för ökensafari
Förarna är specialutbildade och har licens för att få köra genom öknen. Innan de ger sig ut i sanddynerna sänker de lufttrycket i däcken för att få bättre grepp i den lösa sanden.
Desert rollercoaster
Desert rollercoaster. Färden på sanddynerna är rejält omskakande och arrangörerna varnar känsliga personer för att åka med. Men gillar man en bra bergodalbana så älskar man dunebashing, som det kallas!
Ökensafari
Bland sanddynerna ser man många grupper av turister som stannat för att ge sig ut i sanden och ta bilder av solnedgången.
Ökensanden är fin som mjöl
Ju längre man kommer från kusten desto rödare och mer gyllene blir sanden, som är fin som mjöl.
Solnedgång i öknen
Åker man en eftermiddagstur så får man vara med när solen färgar himlen röd och sjunker ner bakom sanddynerna.
Camp i öknen
Turen avslutas med ett besök på någon av de camps som finns i öknen utanför Dubai. Där har man möjlighet att prova på att rida kamel och på vissa även hyra fyrhjuling eller åka snowboard nerför en sanddyn.
Arabisk magdans
Kvällen avslutas med grillbuffé och traditionell arabisk magdans.

Fakta om ökensafaris

Det finns massor av företag som arrangerar ökensafaris i Dubai. De flesta turerna går till ett område i grannemiratet Sharjah, där man får åka ”bergochdalbana” över sanddynerna i fyrhjulsdriven jeep. Förarna är specialutbildade och mycket skickliga. Ett tips: ta på dig vanliga skor, typ gympadojor, på ökenturen. I den mjuka sanden är det jobbigt att gå i flip-flops, det skvätter sand åt alla håll.

Länkar

ABC Tours
Desert Safari Dubai
Hotell i centrala Dubai

2 thoughts on “Ökensafari med dunebashing

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *